Natursnokarna i Landskrona

Hitta en groda, följ ett rävspår eller baka pinnbröd över öppen eld – häng med Natursnokarna! Vår barn- och familjeverksamhet där barn och deras vuxna upptäcker naturen tillsammans. Natursnokarna är ett socialt och roligt sätt att se till att verkligen komma ut i naturen.

Alla barn mellan 3-10 år (självklart får även yngre följa med i vagnen eller om de vuxna har extra koll) som har med sig en vuxen som helst är medlem i Naturskyddsföreningen är välkomna. Det kan vara pappa, mormor, farbror, gudmor eller en vuxen kompis.

Det är kostnadsfritt att delta i våra aktiviteter – men vi blir jätteglada om ni stöttar oss genom att bli medlemmar i Naturskyddsföreningen.

Planerade träffar i Landskrona

Lördagen 12 augusti: Natursnokarna besöker Trädgårdsgillet

Skräpjakt, rita med lupp och frågesport. Välkomna!

 

Tid: 10.00 – 12.00
Plats: Vi möts vid utegymmet i Lill-Olas
Föranmälan: Max 25 deltagare. Föranmälan till anna.therese.ek@gmail.com

Lördagen 30 september

Aktivitet tillsammans med Charlies Closet i Teaterparken. Mer info kommer!

Torsdag 5 oktober

En stor liten vän: Högläsning och filmvisning med fågelforskaren och författaren Per Henningsson

Välkommen när Per Henningsson som forskar om fåglar och andra flygande djur, besöker biblioteksklubben. Per kommer att läsa ur sin nya bok ”En stor liten vän”. Han kommer också visa filmer med fåglar som gör de mest märkliga sakerna, och berätta varför de gör just så. Välkommen till en spännande eftermiddag!

Om ”En stor liten vän”

Sjuårige pojken Bosse och den lille gärdsmygen Gerhard har två saker gemensamt. Båda älskar sin lilla skog, men båda känner sig ensamma och längtar efter en vän. De träffas i skogen och en ovanlig vänskap växer fram. Men hur stark är vänskapen? Kan den till och med skapa vägar till ny vänskap?

Tid och plats: 16:00 – 17.00 på Landskrona stadsbibliotek.

13 oktober: Kulturnatten på Landskrona bibliotek

Författarbesök med Sarah Sheppard på Landskrona stadsbibliotek. Vi gästar och har fokus på djur i staden. Mer info kommer!

11 November

Vi träffas i Saxtorpsskogen för lite blandade aktiviteter. Mer info kommer.

Tid: 10.00 – 12.00

 

Kontakt

Vill du veta mer om Natursnokarna i Landskrona? Hör av dig till Therese Ek: anna.therese.ek@gmail.com

Mer information om Natursnokarna

På Naturskyddsföreningens hemsida finns mycket information om Natursnokarna.

Klicka här för att läsa mer om Natursnokarna

Tidigare träffar 2023

25 mars 2023: Familjelördag med Julia Wiberg och Natursnokarna. Premiär för Natursnokarna i Landskrona den 25 mars 2023 på Landskrona stadsbibliotek. En dag fylld av pyssel och annat skoj på Naturtema, och Julia Wiberg, programledare och barnboksförfattare på tema djur och natur, kom på besök.

Lördagen 27 maj: Vi plockade fram lupparna och letade vårtecken i Karslundsparken. Cirka 20 glada barn och deras vuxna dök upp.

Lördagen 2 september – vattentema med håvning. Vi håvade och undersökte livet i dammarna runt Säbybäcken. Till vår hjälp hade vi vattenexperten Therése Ehrnstén. 17 glada barn och deras vuxna blev vi!