Vi överklagar Guldängen

Hej alla naturintresserade

Kommunen har detaljplanerat ett område mellan Koppargården och Kopparhögarnas koloniområde, Guldängen. Nu är det en skog och det är den som kallas Barnens skog. 170.000 plantor sattes här av skolbarn 1989. Det var plantor av inhemska arter med bland annat ek, bok, körsbär och hassel. Nu, efter mer än 30 år är det en fin skogsremsa som sträcker sig från Stenorsvägen till Karlslundsparken. Den är artrik och har många goda kvaliteter och framförallt finns det en stor variation av vanliga arter. Död ved bidrar till en fin insektfauna och samtidigt är det ett populärt stråk att promenera genom. I mitten finns en bred gångstig. Detaljplanen fastställdes trots våra och många andras protester. Vi har nu överklagat till Mark o Miljödomstolen.

Länk till inslaget i SVT/Helsingborgs nyheter den 24 juli.

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.