Fågelträff

Hej alla, här en kort rapport från vår första fågelträff för året. Vi tog först ett kort pass uppe i fågeltornet vid Saxåns mynning. Här såg vi både rödspov och storspov, grågås med ungar och mycket annat. Två nyanlända tärnor t.ex. Det var något kyligt i nordvästan, så nästa stopp blev Häljarps våtmark med skydd från de värsta vindarna. Här kunde vi, ett 15-tal deltagare, spana in både steglits, lövsångare och den nu allt vanligare gransångaren. Bekasin, rådjur mm noterades. Vi summerade en fin kväll, vinden till trots. Nu ser vi fram emot den 16:e maj – nästa fågelträff.

Intresserad av att följa med, maila oss;    landskrona.naturskyddsforening@gmail.com   Välkomna!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.