Svampar vid Hofterup

Mot förmodan blev det en solig och fin dag för oss som hakade på svampexkursionen. (Regnet drog in först till kvällen.) Vi var närmare 30 personer från Kävlinge och Landskrona, men även från andra orter, som slutit upp. Marknadsföringen via Facebook och Instagram fungerar!
En fin promenad och redan vid sjöarna kunde vi notera smörsopp, en god matsvamp om än lite slemmig på hatten (skala hatten). Vidare bort mot kohagen där kvigorna var väldigt nyfikna. Lennart hanterade situationen, men några stolta fjällskivlingar fick stå kvar i hagen.
Lite längre fram med lagom avstånd till korna fick vi plockat en hel del av den eftertraktade stolta fjällskivlingen. Ficka med genomgång. En hel del spännande fynd; en. slemsvamp bikakedyna, ärggrön kragskivling, strecknagelskivling, kremlor mm.
Summering; en fin dag i vår omväxlande närnatur med en hel del matnyttigt.


Nyfikna kvigor i hage med stolt fjällskivling


Praktexemplar av stolt fjällskivling


Slemsvampen bikakedyna

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.