Fladdermöss, fågelträff och programkorrigering

Hej alla!
Tisdagkväll blev en riktigt trevlig och spännande kväll. Vi fick, med Ulrik Alms hjälp se två arter fladdermöss: vattenfladdermöss och dvärgpipistrell. Visserligen vanliga arter men arter som störs av ljusföroreningar och brist på lämpliga bostäder. Som bonus fick vi höra två kattugglor. För bilder från den fina kvällen, se vår Facebooksida och Instagram. Länk till höger.

Fägelträffen, onsdag kväll blev en fin promenad runt Häljarps våtmark. Varierad natur ger många olika arter och då även en del rovfåglar: glada, ormvråk och brun kärrhök.

Sist i detta inlägg, en korrigering av programmet;
Onsdagen den 5 oktober är det andra träffen för fågelträff för noviser. Torsdag den 6 oktober är det föredrag om Arktis. Vi hoppas att detta inte har orsakat allt för stor förvirring. Rättat programblad finns under länkar till höger.

Och här en bild från onsdagskvällens träff:

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.