Fågelträff i Saxtorp o Häljarp

I tisdags (26/4) var vi ute på vårens första fågelträff. I det fina vädret begav vi oss först ur till Naturreservatet Saxtorpskogen och fick en givande runda. Nästa stopp blev våtmarken vid Häljarp, en fin och varierande fågellokal. Här såg vi bland annat vårens första svalor (första för mig) och mycket annat spännande. Lisa Lind och Peder Weibull guidade oss alla (ca 15). Här är hela artlistan över de fåglar vi noterade;

Knölsvan, Gräsand, Fasan, Ringduva, Sothöna, Strandskata, Tofsvipa, Gråhäger, Röd glada, Ormvråk, Större hackspett, Tornfalk, Råka, Kråka, Svartmes, Blåmes, Talgoxe, Ladusvala, Hussvala, Stjärtmes, Lövsångare, Gransångare, Svarthätta, Trädpiplärka, Rödstjärt, Bofink, Grönfink, Steglits och Sävsparv.
Peders lista

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.