Ängens dag vid Hembygdsgården

Här kommer ett par bilder från Ängens Dag ute vid Hembygdsgården i Asmundtorp. Vi var några i vår grupp Biologisk Mångfald som slog våra blivande ängar med lie och räfsade undan höet. Åskmolnen tornade upp sig men vi klarade oss och allt planerat blev utfört. Slåttern är viktig för att bevara och förbättra ängsmark. För mycket näring gynnar gräsen och örter/blommande växter konkurreras ut. Den yta som såddes i våras har blommat fint under hela sommaren. Nästa år sår vi den yta som nu är täckt.

Just nu planerar vi vårt höstprogram;
Några punkter; årsmöte med fina bilder, klimatföredrag, svamputflykt…
kom gärna med idéer, kontakta oss, maila oss. Vi tar tacksamt emot alla förslag.

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.