En kväll vid Örstorpsbäcken

Tisdag kväll, 18 maj, en fin kväll med blommande häggar och mycket fågelsång. Men vi fokuserade på vatten och hur vattnet mår i vårt odlingslandskap. 8 personer fick håva dels i damm och dels i rinnande vatten för att göra en jämförelse. Vattenkvalitén i Örstorpsbäcken ute vid Asmundtorp är inte bra. Örstorpsbäcken är en del av Saxån-Braåns vattensystem. Saxån-Braåns vattenråd har därför startat ett projekt med att vidga bäcken genom ett tvåstegsdike för att ta emot höga vattenflöden. Ett projekt som vattenstrateg Robert Andersson berättade om. Även Therese Ehrnstén, miljöstrateg var med och guidade oss.
Allt om Saxån-Braåns vattenavrinningsområde finns här:
Saxån-Braåns vattenråd

Vi ses på Exan torsdagen den 27:e maj kl 18.00

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.