Klimatkväll

Hur stoppar vi klimatförändringarna på ett smart och rättvist sätt?

Markku Rummukainen, professor i klimatologi, berätta om klimatfrågan och kopplingarna mellan klimatförändringar och klimatarbetet å ena sidan och hållbar utveckling å den andra.

Markko Rummukainen är verksam vid Lunds universitet, har forskat om klimatförändringar i mer än 20 år, inte minst med klimatmodeller. Det har inkluderat både naturvetenskapliga samarbeten och tvärvetenskapliga sådana, men också kontakter med en lång rad samhällsaktörer som berörs av klimatfrågan, myndigheter, kommuner, statliga utredningar, expertgrupper, FN:s klimatpanel IPCC och klimatförhandlingar.

Markku Rummukainen är Sveriges officiella kontaktperson med IPCC, verksam vid SMHI, och medlem i det nationella klimatpolitiska rådet.

Vi startar en klimatgrupp

Landskrona behöver ett forum för klimatfrågor. Vi, Landskronatraktens Natur, startar en klimatgrupp. Vi hoppas du vill engagera dig i den blivande gruppen. Ett ypperligt tillfälle att engagera sig och hålla sig uppdaterad i en viktig miljöfråga.

Första träffen för klimatgruppen blir den 11 december. Vi återkommer med info om tid och plats. Hör av dig redan nu till anna.therese.ek@gmail.com om du är intresserad av att vara med. Tanken är att vem som helst ska kunna vara med – oavsett hur mycket eller lite tid som du har möjlighet att engagera dig.

Kom till Landskrona bibliotek måndagen den 19 november kl 18.30.
Mycket välkomna!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.