Svampexkursion till Söderåsen

Årets svampexkursion gick till Söderåsen och Nackarpsdalen/Odensjön och en bit på väg mot Härsnäsdammarna. Det är en väldigt vacker och omväxlande del av Söderåsen med många olika naturtyper och då också förutsättningar för en hel del olika svamparter. Vi, Landskronatraktens och Kävlinge Naturskyddsförening, var tillsammans 21 personer och två hundar. Så det var många ögon som letade efter kantarell och trattkantarell, soppor och annat ätbart. Vi fann både eldsopp och blodsopp, en fjällig art som heter fjällsopp och även några karljohansvampar. Det var en krispigt klar höstmorgon med några plusgrader, lite kylig vind, men väl inne i skogen i lä var det riktigt gott. Fikat kunde vi inta i lä på en stenmur med plats till alla. En genomgång av några fynd och sedan tillbaka på Odensjöns norra sida. Bokskogen är ju otroligt fin på våren men så här tidig höst är det också en fin naturupplevelse. Dessutom hittades några trattkantareller bland mossan vid en stubbe. En bra avslutning på en fin dag.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.