Svampexkursion

Vi gav sig iväg på den årliga svamputflykten i söndags, den 4 oktober. Vi styrde färden mot Söderåsen och ett området vid nationalparken. Utrustade med stora svampkorgar och förväntningar fick vi en god vandring ner i dalen vid Skärån. Självklart är det så att ätbara svampar är mest intressanta och visst hittade vi både trattkantarell och svart trumpetsvamp, goda och lätta att känna igen. Även Karl-Johan fick plats i korgen.
Söderåsen har en rik variation av svamparter som inte går att finna någon annan stans i vårt land. Man får plocka svamp i nationalparken bara man inte tar de vedlevande arterna. En sådan, en riktig raritet hittade vi nere i dalgången, en sydlig sotticka. Se bilden!
Utflykten var ett samarrangemang med kretsen i Kävlinge. Ett femtontal intresserade deltog.
Nästa aktivitet föreningen anordnar är en vandring vid Flygeltofta ängar. Samling vid Kasernplan kl 17.30 torsdagen den 15 oktober.
Och därefter är det föredrag på Biblioteket;
TISDAGEN den 24 november, kl 19.00 (fel i programmet!)

Sydlig sotticka, rödlistad

Sydlig sotticka, rödlistad


Välkomna

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.