Saxtorpsskogen

Här kommer en kort rapport om vår fina exkursion till Saxtorpsskogen den 16 maj.
En liten tapper skara drog i väg till kommunens skog – Saxtorpsskogen och vandrade, med guidning av Peder Weibull, en bra bit och genom för oss okända delar av skogen. Vårfåglarna var mycket aktiva och en del spännande växter noterades.
Vid en av sommarstugorna hittade vi den här växten;

IMG_5381

Och visst är det en kransblommig, Lamiaceae, och den liknar kritsuga till viss del, de här var lite antocyanin-färgade – månne en förrymd trädgårdsväxt. Bladen borde varit tandade, blomman har rätt färg och mönster.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.