Försommar i Kvärlöv

Idag gick vår exkursion till det nya naturreservatet vid Kvärlöv. Det är ett område som ligger mellan järnvägen och Saxån, med intressant natur. Vi var 10 – 15 personer som tidig söndagsmorgon gav oss ut för att lyssna på fågel och se den tidiga försommarfloran. Vädret var med oss och vandring längs Saxån var på sina ställen verkligen exotiskt. Starar och sångare hade fullt upp denna morgon och även näktergalen var i sitt esse. En svamp på vägen gav ett visst bry och nu på kvällskvisten kan vi bara konstatera att den var svårbestämd – antagligen en majrödskivling (det närmaste jag kunde komma). Någon vårmusseron var det inte. Se några av bilderna jag tog här nedan;

DSC_8232 copy
Slända som landade lägligt

DSC_8238 copy
Blåvinge

DSC_8244 copy
En riktig sommaräng

DSC_8250 copy
Välklippta vandringsleder är förträffligt

DSC_8257 copy    DSC_8258 copy
Här två bilder av den omtalade svampen

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.